Veel gestelde vragen
Wanneer je het gevoel hebt dat je meer kan dan je nu laat zien is coaching een optie voor je. De eerste stap is vaak spannend, na de kennismaking valt dat bijna altijd weg. Daarna heb je opbouwende en verhelderende gesprekken met iemand die goed kan luisteren en meeleeft. Het eerste verkennende gesprek is gratis, dat geeft je vanzelf het gevoel of dit soort coach gesprekken je verder helpt of niet.
Mijn vorm van coaching richt op jou als persoon, dus niet alleen je doel of problemen. Belangrijk hierbij is dat we als coach en coachee gelijkwaardige samenwerken gericht op het bereiken van jouw doelen. De eerste focus is jouw waarden, sterke punten en obstakels te herkennen. Deze gebruiken we daarna als basis voor een plan naar de resultaten die je wenst. Deze vorm van coaching, Co-Active coaching genaamd, wordt vaak gebruikt in persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook in leiderschap en teambuilding-contexten.
Eigenlijk helpt coaching je meer jezelf te worden. Je leert jezelf beter kennen en wordt gesteund in beter in je kracht te komen. Je gaat beter voelen wat wel en niet goed voor je is en daar naar te handelen. Ik hoor regelmatig terug dat je omgeving opmerkt dat je energieker overkomt, of dat je niet meer overal ja tegen zegt.
Nee. De focus van coaching is niet gericht op het verleden, maar juist op de toekomst. We richten ons op het helder krijgen hoe jij vanaf heden anders om kan gaan met situaties, gevoelens of uitdagingen. Als je graag wilt weten waardoor jouw coachvraag in het verleden is ontstaan, past therapie of een psycholoog beter bij je behoefte dan coaching.
In principe niet. Jij weet het best wat bij jou wel en niet past. Mijn advies heeft altijd wat ‘vervuiling’ in zich van hoe ik naar jouw coachvraag kijk. Soms geef ik wel suggesties, als je zelf een beetje vastloopt. Als je op zoek bent naar advies, bijvoorbeeld in specifieke werkzaamheden, past een mentor die het vakgebied echt kent beter.
